Världen är full av positiva kundupplevelser och anställdas erfarenheter - med hjälp av oss får alla veta om dem. Läs mer.

Jouko Syväoja: ”Vårt gamla tak är nu som nytt!”

erfarenheter.se

DENNA KUNDERFARENHET ÄR PRODUCERAD OBJEKTIVT AV SVENSKA ERFARENHETER AB.

Läs mer

Nordic Tavkård rengjorde och lade ytbeläggning på Jouko Syväojas och hans frus ursprungliga tegeltaket under våren 2016. Taket behandlades också med bekämpningsmedel mot mossa. Nu har taket en förlängd livstid och ser ut som nytt.

Jouko Syväojas och hans frus egnahemshus var byggt byggde 1991. Tegeltaket var ursprunglig.
– Det finns mycket lövträd i området och på grund av anrikning av klorofyll på taket börjar det lätt växa mossa. Vi hade tvättat taket själv några gånger före Nordic Tavkård rengjorde och lade ytbeläggning på det, säger Jouko Syväoja.

Hem och företag under samma tak

Jouko Syväoja har en lång historik i byggbranschen – han har arbetat som byggnadsingenjör i 35 år, varav 25 som entreprenör. För tillfället är han officiellt pensionerad, men fortsätter att arbeta i samma takt som tidigare.

– Jag har arbetat som byggnadskonsult, varuinspektör för handelskammaren, produktchef och så vidare. Jag har inte bara arbetat själv, utan också följt med i andras arbete. Jag har varit med och byggt ett par hundra egnahemshus till kunder, summerar Jouko.

Parets egna 200 kvadratmeters egnahemshus är till största del Joukos hantverk. I huset finns också både Joukos och hans frus företagsutrymmen. Jouko har sitt kontor i ena änden av huset, medan hans frus frisörsalong är i en utbyggnad på andra sidan.

– Huset var redan från början planerat så att vi kunde arbeta hemifrån. Innan vi byggde det, hade vi båda arbetat såpass länge att det redan fanns en kundbas, säger Jouko.

Ett utfört arbete sålde sig själv

Paret har tagit väl hand om sitt hus för att behålla dess ursprungliga skick och värde så länge som möjligt.

Under sommaren 2015 uppföljde Jouko medan Nordic Tavkård skötte ett annat tak på samma gata.

– Vi hade funderat på att även vi göra ett större underhåll av vårt tak. Jag uppföljde Nordic Tavkård medan de arbetade här på samma gata och fick deras försäljningsrepresentants kontaktinformation. Under våren kontaktade jag dem. Representanten kom hit och gjorde ett erbjudande som jag accepterade. Ett utfört arbete sålde alltså sig själv, ler Jouko.

”Verksamheten var öppen och rättvis, som den borde vara i dagens läge”

De ursprungliga tegelstenarna hade varit i gott skick men deras färg hade bleknat. Det fanns ingen orsak för tegelbyte eller större takrenovering, så dom bestämde sej för tegelrengöring och ny beläggning.

– Det här var ekologiskt sett en bra lösning, då tegelstenar i gott skick inte började kärras iväg till soptippen. Nuförtiden ses detta alltför ofta. Jag antar att det är en del av dagens engångskultur, suckar Jouko.

Takets rengöring och beläggning tog totalt tre dagar. Först tvättades taket med en högtrycksrengörare, sen spreds bekämpningsmedlet ut, och till sist lades ytbeläggningen. Arbetes framsteg och tidtabell var överenskomna öppet och exakt innan arbetet påbörjades.

– Allt som var lovat, blev också gjort. De var duktiga och unga grabbarna. Vi gick igenom allt på förväg så att vi hade klart för oss exakt vad som utlovades. Och de förklarade omfattande vad som skulle göras och hur arbetet skulle genomföras. Verksamheten var öppen och rättvis, som den borde vara i dagens läge. Arbetet utfördes ordentligt, tackar Jouko.

– Omgivningen var också bra skyddad. Fruns blommor klarade sej oskadda. För många är det väldigt viktigt att blomrabatterna inte skadas under underhållsarbetet. Ingenting blev nedsmutsat.

”Taket är nu som nytt!”

”För dem som planerar att utföra liknande underhållsarbete, kan jag Nordic Tavkård med hela mitt hjärta! De var ansvariga och utförliga i sitt jobb. Allting gjordes in i minsta detalj.”

Det tvättade och ytbelagda taket ser ut som nytt, och är gemförbart med husets fasad som målades föregående år. Tack vare underhållsarbetet förlängdes takets livslängd och husets värde ökade. Jouko betonar att regelbundet och systematiskt underhållsarbete är ytterst viktig för varje husägare.

– Taket är nu som nytt! Många grannar har också get komplimanger om ett väldigt fint, nytt tak, skrattar Jouko.

– Kostnaderna för den här typen av underhållsarbete är de som husägarna borde investera i regelbundet. Taket är en fasad på huset, men det glöms ofta. Om man glömmer underhålla taket leder det ofta till större problem. Man borde förutse dessa skador, såsom fukt och mögelskador. Husets värde faller också om man inte tar hand om det, betonar Jouko.

Fyra säsonger kräver mycket av ett tak. Det måste tåla hård frost, smältande snö och höstregn. Ifall fukt kommer genom taket är situationen oroväckande.

– På grund av de rikliga sommarregnen känns det ibland som om man hoppar direkt från våren till hösten. Förr hann byggnaderna torka under de långa heta somrarna, men nuförtiden hinner de inte torka på samma vis. Därför är det viktigt att minnas att ta hand om taket och inspektera dess skick regelbunden.

– För dem som planerar att utföra liknande underhållsarbete, kan jag Nordic Tavkård med hela mitt hjärta! De var ansvariga och utförliga i sitt jobb. Allting gjordes in i minsta detalj.

Skicka ett meddelande

Fick du bra service? Berätta det för oss.

Anmäl ett företag som betjänade dig bra

Tack för ditt meddelande! Vi återkommer till dig så snart som möjligt.